Dans

Een vrolijke en energieke manier van bewegen, waarbij je zowel de fijne als de grove motoriek stimuleert. Kinderen gebruiken met dans op een leuke manier bijna al hun spieren. Met dans leren kinderen daarnaast ook ritme en maat. Bij dans tel je altijd van 1 tot 8. Voor je met een stukje dans begint roep je 5,6,7,8 en start je op 1. Dans heb je op verschillende niveaus.
Bij de wat jongere kinderen begin je vaak met Nederlandstalige muziek waarbij ze na doen wat er verteld wordt het in liedje. Daarna bouwen we uit naar wat moeilijkere pasjes en ander talige nummers. Dans kan dus op maat gemaakt worden voor iedereen! Naast het dansen op muziek zijn er ook een ‘ritmische’ spelletjes wat gekoppeld is aan het dansen. Dit is een speelse manier om kinderen ritme te leren en hun creativiteit in te uiten. Ze leren dan het ontdekken van bewegingen en het zelf bedenken van pasjes. Daarnaast ook het luisteren naar de muziek en naar de tekst.
Dans is dus een creatieve en energieke manier van bewegen, waarbij een kind zich prettig voelt en zoveel kan uiten als hij wil.

Bij BSO BuitenGewoon werken pedagogisch medewerkers die hierin gespecialiseerd zijn, die zorgen geregeld voor een leuk en leerzaam dans aanbod. Ook gaan wij mee met de thema’s waarbij wij met de kinderen aan dans doen. Zoals bijvoorbeeld sinterklaas, de koningsspelen enz.
Wij proberen dans voor iedereen zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. Ook spelletjes wat te maken heeft met dans doen wij hier. Een zo breed en gevarieerd mogelijk aanbod, werken wij naar.