Sport

Sport is heel belangrijk bij opgroeiende kinderen. De motorische stimulering in hun jongere jaren werpt zijn vruchten af als ze ouder zijn. Daarnaast wordt hun spel inzicht gestimuleerd en ontwikkeld. Ze leren met regels om gaan en ze leren bepaalde sport technieken.

Je hebt sport in verschillende vormen, in samenspel of alleen. Alleen ben je afhankelijk van je eigen sportvaardigheden en in een samenspel leer je omgaan met elkaar, samenwerken en tactieken bedenken. Sport kun je voor elk kind aanpassen, zo kun je het voor iedereen leuk maken.

Sport is voor kinderen ook een moment waarbij ze even alle emoties en gebeurtenissen kunnen uiten of vergeten. Door het samenwerken in sport bouwen kinderen een band met elkaar op, zien ze elkaars kwaliteiten en complimenteren elkaar. Dit alles heeft een positief effect op de ontwikkeling van uw kind.

Op BSO Buiten Gewoon zijn veel medewerkers met een sport gerelateerde achtergrond. Dit maakt ook dat ons sport aanbod heel groot is. In de maandelijkse planning staat bijna elke dag een sportieve activiteit, die aangeboden wordt door een van onze enthousiaste medewerkers. Door onze ruime buitenspeelplaats is er veel ruimte voor het nabootsen van echte sporttrainingen. Ook zijn wij in het bezit van materialen die horen bij de bijbehorende sporten. Denk bijvoorbeeld aan hockeysticks, voetballen, tennisballen enz. Wij staan ervoor dat kinderen na een school dag behoefte hebben om zich lekker te kunnen uiten in bewegen.

Sport